Ja, eindelijk... Vandaag plaats ik een recept waar van ik eigen foto's heb gemaakt.
Jullie kennen het denk vast wel allemaal: hartige taart. Deze hartige taart is niet zomaar een standaard hartige taart; nee he's made by my mom! Ik hoor jullie al denken dat ik het zelf had moeten maken maar ik beloof dat ik dat echt nog wel ga doen, ooit.
Ik heb geprobeerd om bijna van alles foto's te maken dus echt veel beschrijving is niet nodig.
Enjoy!
Bij deze foto staan NIET: knakworstjes en spekjes |
Ui en de knoflook snijden |
Leg de plakjes bevroren bladerdeeg uit |
De bevroren spinazie in de pan ontdooien en de stukjes knoflook, uitjes en spekjes bij elkaar in een koekenpan |
Doe hier gesneden knakworstjes bij (voor vegetarische hartige taart kan je de worstjes en spek natuurlijk weglaten) |
Roer de ontdooide spinazie goed door |
Kluts de 4 eieren met room en geraspte kaas |
Vet ondertussen de hartige taart vorm in met boter, olie etc. |
Doe een pot Boursin (100 of 200 gram) bij de spinazie voor meer smaak |
Roer dit samen goed door |
Gooi nu de gehele inhoud van de koekenpan in de grote pan |
Stapel de plakjes bladerdeeg op elkaar (let op dat de plastics eronder uit zijn!) |
Doe wat bloem op je schone (!) aanrecht omdat anders de bladerdeeg gaat blijven plakken |
Maak met de deegroller een mooie vorm voor in de vorm, handig is om de plakjes bladerdeeg bij het begin dus opgestapeld te hebben |
Zet de vorm even op de bladerdeeg om te kijken of het groot genoeg is, let op dat je natuurlijk ook nog een rand over moet hebben! |
Doe de bladerdeeg voorzichtig in je vorm en druk de randen goed aan |
De inhoud van de pan doe je op de bladerdeeg, in de vorm |
Schenk het "prutje" over de taart heen voor een lekkere krokante laag |
Als je lege plekken hebt zoals hier kan je het met een lepel of spatel beter verdelen |
Zo hebben wij de oven staan als de taart er in gaat! Voor voorverwarmen moet de temperatuur op dezelfde stand staan en de linker knop op de stand links naast het lichtje |
Zet het wekkertje op 35 minuten |
Het resultaat! |
Zo, het moest wat langer duren vandaag helaas, maar toch heb ik dit artikel met veel pijn en moeite voor jullie gemaakt.
Willen jullie vaker zo een recept zien met eigen foto's en eten jullie wel eens zelfgemaakte hartige taart? Laat een reactie achter!
Liefs, Mariette
0 comments:
Post a Comment