Ola people!
Vandaag is er een wat moeilijker recept dan gewoonlijk maar wel heel erg lekker en gezond! Het is namelijk groentensoep, waar jullie wel even op moeten letten is dat het voor 6 à 8 personen is... Volgende week wil ik waarschijnlijk zelf zandkoekjes maken en dan krijgen jullie weer een recept te zien met vooral foto's maar deze keer dus nog niet.
(Bron: www.smulweb.nl)
Ingrediënten:
2 l water
250 g half om half gehakt
100 g vermicelli
1 ei
1 mergpijp
2 winterpenen
1 stronk broccoli
1 prei
1/2 bos bleekselderij
1 grote ui
1 rode ui
1 teentje knoflook
1 vers struikje bieslook
1 vers struikje peterselie
8 boullionblokjes (Maggi, het rood-gele doosje en per 2 verpakt)
1 klein blikje tomatenpuree
paneermeel
Aromat smaakverfijner (Knorr)
Maggi
Tabasco
Peper en zout
Bereidingswijze:
Doe 2 liter water met de mergpijp, het blikje tomatenpuree en bouillionblokjes in een grote kookpan op laag vuur en breng langzaam aan de kook. Duw na een uur het merg eruit en roer goed door, laat het been gewoon in de pan liggen.
Doe het gehakt met het rauwe ei in een mengkom, strooi er een ruime hoeveelheid paneermeel bij en kneed het door elkaar. Breng op smaak met peper, zout en Aromat. Draai er kleine balletjes van met een doorsnede van ca. 2 cm en gooi ze in de pan.
Laat het geheel onder af en toe doorroeren op een laag vuur 1 uur zachtjes doorkoken.
Was en snijd de winterpenen 1 keer in de lengte door midden en vervolgens weer in stukjes van ca. 5 mm breed.
Pel de twee buitenste lagen van de prei af, snijd de groene bos en onderkant eraf en was de bovenkant. Snijd de prei in ringen van ca. 1 cm breed.
Snijd de boven en onderkanten van de stengels bleekselderij af, was ze en snijd ook deze in stukjes van ca. 1 cm breed.
Snijd de uien in grote stukjes en het teentje knoflook in plakjes.
Maak van de broccoli allemaal kleine stronkjes met een kort steeltje door ze dicht bij de bloem af te snijden
Doe alle groenten in de pan, roer door en laat het geheel een uur zachtjes doorkoken.
Houd het peil in de gaten en vul zo nodig het verdampte vocht aan met lauw water.
Pluk een paar steeltjes uit het struikje peterselie. Ontdoe ze van de blaadjes en houd deze apart. Verknip de steeltjes boven de pan.
Breek de vermicelli erboven, roer door en laat 10 minuten meekoken.
Breng het geheel op smaak met Maggi, Tabasco (Niet te veel, het is erg scherp. Het beste is ongeveer 15-20 druppels.) en eventueel peper en zout.
Verknip wat van de verse bieslook en de apart gehouden blaadjes peterselie (en eventueel meer) en voeg dit vlak voor het opscheppen aan de soep toe. Roer het alles even door.
Best wel moeilijk zoals ik jullie dus ook al verteld had... Maar als je je ouders lief aan kijkt willen ze het vast wel is een keer maken als avondeten.
Durven jullie het aan om zelf groentensoep te maken en lusten jullie (net als ik) groentensoep? Laat een reactie achter!
Liefs, Mariette
0 comments:
Post a Comment