Friday: film night

Ola people!

Een beetje stom van mijzelf dat ik nu pas weer een "Friday: film night" artikel plaats want ik was van plan om deze column wekelijks te doen!
In ieder geval vrijdag betekent voor veel mensen lekker bankhangen met vriendinnen en vriendinnen en dan lekker een filmpje pakken. Maar het jammere is dat ze heel vaak niet weten welke film ze moet gaan kijken... Ik heb voor jullie deze keer cinq (vijf) animatie films uitgekozen die ik zelf echt fantastisch vind. Want zeg nou zelf, wie vind animatie films nou niet leuk? 

1. Happy feet
2. Rapunzel
3. Dispicable me (de verschrikkelijke ikke)
4. Ice Age 2
5. Madagascar

1. Happy feet

Happy feet gaat over een lieve schattige pinguin genaamd Mumble. De kleine Mumble was toen hij nog in het ei zat laten vallen door zijn vader, dit is heel gevaarlijk voor pinguins want meestal krijgen ze dan een miskraam! Pinguins kunnen in het grote Emperium allemaal prachtig zingen, maar Mumble? Nee Mumble kan niet zo mooi zingen, hij uit zijn gevoelens liever in een knap staaltje voetenwerk. Als op de Noordpool bijna geen vis meer is en Mumble wordt niet goed geaccepteerd in de groep wil hij bewijzen dat een soort van aliens de vis hebben weggehaald en ook zorgen dat het terug komt. 

2. Rapunzel

Prinses Rapunzel heeft lang haar, heel lang haar, wel 20 meter lang magisch haar... Als baby is ze gestolen uit het paleis van haar ouders en opgesloten in een verborgen hoge toren waar ze onmogelijk uit kan ontsnappen. Ze snakt naar avontuur in haar leven en droomt ervan de toren te verlaten en een normaal tienermeisje te zijn. Dat avontuur kan eindelijk beginnen als de knapste, maar ook beruchtste crimineel van het koninkrijk, ridder Flynn, langs haar toren komt en via haar lange haar de toren kan beklimmen. Ze maken samen de afspraak om uit de toren te ontsnappen en op avontuur te gaan. Onderweg ontmoeten ze vele hilarische figuren. Rapunzel is een avontuur met veel gevoel, humor en met haar…heel veel haar.
(Bron: www.disney.nl) 

3. Dispicable me (de verschrikkelijke ikke)

Dit is het verhaal van superschurk Gru, die geniet van alles wat slecht is en dit keer heeft hij het plan om de maan stelen (Ja, de maan!). Hij verslaat iedereen die hem in de weg zit met zijn wapenverzameling van krimp- en vriesstralen en zijn gevechtsklare land- en luchtvaartuigen. Maar dan ontmoet hij op een dag drie kleine eigenwijze weesmeisjes die naar hem kijken en iets in hem zien wat nog nooit iemand heeft gezien: een mogelijke papa. 's Werelds grootste schurk heeft zojuist zijn grootste uitdaging gevonden: drie kleine meisjes die Margo, Edith en Agnes heten. (Bron: www.film1.nl)

4. Ice Age 2

Het einde van de ijstijd nadert en de dieren vinden hun nieuwe, natte, warme omgeving heerlijk: smeltende waterparadijzen met warme geisers. Manny, Sid en Diego ontdekken echter dat het waterparadijs wel heel nat wordt en komen erachter dat de gigantische dam op instorten staat. Als dit gebeurt, loopt hun hele omgeving gevaar. Er is maar één manier om hun wereld van de ondergang te redden en ze besluiten op een gevaarlijke missie te gaan.

De computeranimatiefilm 'Ice Age' over de lotgevallen van de luiaard Sid, de mammoet Manny en de tijger Diego die een baby terug moeten brengen naar zijn ouders, was in 2002 een groot succes voor regisseur Chris Wedge. Omdat Wedge zich vervolgens ging toeleggen op 'Robots', werd assistent-regisseur Carlos Saldanha ingeschakeld voor het vervolg: 'Ice Age 2: The Meltdown', naar een script van Jon Vitti ('The Simpsons'). Net als in het eerste deel verlenen John Leguizamo, Ray Ramono en Dennis Leary hun stemmen voor Sid, Manny en Diego. Queen Latifah vult het trio aan en ook Chris Wedge is nog te horen als het eekhoorn-achtige wezentje Scrat. (Bron: www.film1.nl)
5. Madagascar
Een zebra wil ontsnappen uit dierentuin Central Parc Zoo in New York. Een leeuw daarentegen vindt de dierentuin geweldig. Op een nacht ontsnapt de zebra samen met twee chimpansees en vier pinguïns. De leeuw wil nu ook ontsnappen - samen met een nijlpaard en een giraffe - om de zebra terug te halen. Ze worden nu gevangengenomen en opgesloten in houten kisten die worden meegenomen door een vrachtschip. Onderweg vallen de kisten van het schip af en spoelen ze aan op het eiland Madagaskar. Daar maken ze kennis met een kolonie lemuren onder leiding van King Julien XIII (Sacha Baron Cohen) die hen verwelkomt. Er ontstaan echter een aantal problemen op het eiland wanneer Alex de leeuw voor het eerst in zijn leven echte honger krijgt. Alex kan met moeite zijn honger onderdrukken. (Bron: www.wikipedia.nl)


Houd jij ook zo van animatie films? Laat een reactie achter!


Liefs, Mariette

0 comments:

Post a Comment