Wil je model worden of ben je gewoon benieuwd?

Ola people!


Er zijn a lot girls and boys around the world who want to be a model. Maar hoe begin je daarmee als je niet gescout wordt? Denk er sowieso heel goed over na voordat je actie gaat ondernemen.


Hoe begin je als model?
Belangrijk is dat je "goede maten" en de goede lengte hebt. Het gaat natuurlijk ook een beetje moeilijk als je gezicht vol met oneffenheden zit. De "perfecte" maten voor een model zijn: 80 cm voor de borst omtrek (dus over je tepels), 60 cm voor je taille (smalste gedeelte bij je buik) en 90 cm voor je heupen (over het dikste gedeelte van je billen). Heel weinig modellen zitten hier precies op dus het is echt niet erg als je er wat boven zit  maar 5 cm voor taille en borsten is wel de max. Je heupen is een different story... Niet veel bureaus accepteren als je heupen breder zijn dan 90 cm. De minimale lengte om model te worden is 9 van de 10 keer 1.74, bij uitzonderingen is dat wel eens 1,72 maar echt niet heel veel kleiner.


Ook très important:
Goede foto's van jezelf hebben om je te kunnen presenteren aan de klant. Want zonder foto's weten ze niet of je fotogeniek bent! Sommige meiden gaan voor heel veel geld een portfolio maken met een shoot er in. Dit is helemaal niet nodig want ze willen je het liefste helemaal naturel zien! Vraag aan een vriendin, broertje of zusje of hij/ zij een paar foto's van je wilt maken. Wat voor foto's willen ze van je zien? Sowieso een close-up en een foto waar je helemaal op staat, deze foto's without make-up! Zorg dat je foto's worden gemaakt met een rustige achtergrond en voor jouw kleding is het beste als je een even strak shirtje aan hebt en een basic spijkerbroek.

Er bestaan ook TFP fotoshoots (Time for Prints). TFP betekent dat het gratis is en dat de foto's zijn voor de ervaring en voor de portfolio van de fotograaf en het model.
Bij de "next topmodel'' programma's zie je altijd de meisjes lopen met een mooie zwart leren map als ze naar een go see gaan. Moet jij het dus ook hebben? Nee natuurlijk niet! Als je naar een casting gaat van iets doe je foto's dan lekker in insteekhoesjes en neem ze zo mee. Ze gaan je echt niet hierop beoordelen hoor...

Je foto's opsturen naar bureaus:
Wat stuur je behalve je foto's mee naar een bureau?
- Natuurlijk je eigen persoonlijke gegevens (naam, woonplaats, leeftijd etc.)
- Lengte
- Borst-heupen-taille
- Schoenmaat
- Kleur ogen
- Kleur haar
Bron: www.helloanco.com
Het is wel fijn als je die mails een beetje netjes en beleefd houd. Verwacht niet dat je meteen antwoord krijgt! Dit kan een week of soms wel 4 weken duren.

Je eerste echte fotoshoot:
Zo een eerste shoot is natuurlijk very excited! Ik had het geluk dat mijn eerste fotoshoot met mijn oom was die fotograaf is maar niet iedereen heeft dat natuurlijk. Het aller belangrijkste is dat je je op je gemak voelt. Als dit niet het geval is zie je dat ook often terug op foto's en dat wil je natuurlijk niet.
Ben je bang om voor schut te staan daar? Oefen een aantal fierce poses voor de spiegel en verschillende gezichten. Als je daar dichtklapt kan je altijd nog even naar het toilet gaan om daar weer even "in te komen".
Kleine maar handige tips:
- Blijf vooral jezelf.
- Voor de basic foto's, géén duck face!!
- Let altijd goed op je voeding maar ga niet te weinig eten.
- Veel groenten en fruit helpen zeker.
- Voldoende water drinken.
- Goed slapen.
- Kijk uit met bureaus die inschrijfgeld vragen!
- Als je een gesprekje hebt zorg dan dat je er goed verzorgd uit ziet.
- Vraag altijd naar de voorwaarden bij een bureau.
- Maak je school af voordat je echt met (top)modellenwerk aan de slag gaat (dus als je shoots en shows in het buitenland hebt).
- Kan tegen kritiek, dat ga je sowieso krijgen en word dus niet boos als iemand wat over je zegt.
- Als je een TFP shoot gaat doen, doe dan eerst een soort van onderzoek of het wel echt een fotograaf is, wat zijn/ haar achtergrond is, portfolio etc.
- Maak een eigen site aan als je een portfolio hebt, zo kunnen mensen je makkelijker vinden.

Willen jullie graag model worden of ben je misschien al model? Laat een reactie achter!


Liefs, Mariette

0 comments:

Post a Comment