Friday: filmnight

Ola people!


Zoals elke vrijdag ook vandaag weer een très cool artikeltje over 5 verschillende films. Vandaag heb ik mijn vinger gelegd op de actie films. Het zijn natuurlijk niet helemaal actie films (gemixt met een ander genre) maar er zit in alle 5 wel redelijk wat actie. Benieuwd welke ik gekozen heb? Deze 5 zijn mijn favoriet:
(Bron: www.film1.nl)


1. Sherlock Holmes
2. Pirates of the Caribbean (1)
3. Abduction
4. Goldfinger (James Bond)
5. I am number Four


1. Sherlock Holmes
Duur: 128 minuten
Detective Sherlock Holmes blijkt niet alleen over een legendarisch intellect te beschikken, maar laat ook zijn vuisten spreken om tegenstanders onschadelijk te maken. Samen met zijn trouwe vriend Dr. Watson weet hij zo de gevaarlijke magiër Lord Blackwood te pakken te krijgen. Deze wordt veroordeeld tot de strop, maar beweert dat dit hem niet zal tegenhouden. Er gebeuren vervolgens onverklaarbare dingen en Blackwood lijkt herrezen uit de dood. Holmes en Watson moeten een mysterieuze samenzwering zien te ontrafelen voor hun vijand met zijn plan Engeland te gronde richt.


2. Pirates of the Caribbean (1)
Duur: 143 minuten
De Caribische Eilanden in de 17e eeuw. Wanneer de dochter van de gouverneur wordt ontvoerd door de gevaarlijke kapitein Barbossa (Geoffrey Rush), roept haar vriend Will (Orlando Bloom) de hulp in van piratenheld Jack Sparrow (Johnny Depp). De twee weten echter niet dat er een vloek rust op hun tegenstanders, de bemanning van piratenschip The Black Pearl die zich begeven in een schemergebied tussen leven en dood. De schurken hebben het bloed van de ontvoerde dochter nodig om de vloek op te heffen.


3. Abduction
Duur: 100 minuten
Nathan voelde zich altijd al een beetje anders, maar het idee dat hij geadopteerd zou zijn vond hij een rare gedachte. Wanneer zijn studiegenootje Karen voor een project op een website over vermiste kinderen belandt, stuit zij op een kinderfoto van een jongetje dat verdacht veel op Nathan lijkt. Nathan herkent het shirt dat het lachende kereltje draagt en is volkomen van slag. Eén simpele foto gooit zijn leven overhoop. Wat volgt is een spannende zoektocht van Nathan en Karen, terwijl ze worden achtervolgd door de geheime dienst. Ze durven niemand meer te vertrouwen, maar samen ontrafelen ze de ingewikkelde puzzel over de grootste leugen in zijn leven.


4. Goldfinger (James Bond)
Duur: 112 minuten
Geheim agent James Bond (Sean Connery) krijgt het aan de stok met de beruchte goudsmokkelaar Auric Goldfinger (Gert Frobe). Deze misdadiger heeft een plan bedacht om de Amerikaanse goudopslagplaats Fort Knox te overvallen en de wereldeconomie te overheersen. Agent 007 zal al zijn charme, technische snufjes en vindingrijkheid nodig hebben om Goldfinger tegen te houden. Hij krijgt daarbij onverwachte hulp van de knappe Pussy Galore (Honor Blackman).


5. I am number Four
Duur: 109 minuten
John (Alex Pettyfer) is een bijzondere tiener. Hij heeft een geheime identiteit maar doet zich voor als een doorsnee middelbare scholier om zijn levensgevaarlijke vijanden, die hem proberen te vernietigen, te misleiden. Drie andere personen die net zo bijzonder zijn als John zijn al vermoord... hij is nummer vier. Onder bescherming van Henri vlucht John van stad naar stad, met ieder keer weer een andere identiteit. In een klein stadje in Ohio waar hij zich nu thuis voelt, komt John in aanmerking met ingrijpende situaties: zijn eerste grote liefde, nieuwe gaven en een connectie met anderen die zijn lot delen.


Wat is jullie favoriete film van deze 5 en waarom? Laat een reactie achter!


Liefs, Mariette


PS. Morgen komt de uitslag van de winactie!

0 comments:

Post a Comment