Friday: filmnight!

Ola people!

Net als elke vrijdag, ook vandaag weer een Friday: filmnight artikeltje. Deze keer wil ik graag series in de schijnwerpers zetten om lekker op een vrijdag te gaan kijken. Ik heb net als elke week weer een top 5 opgesteld van series die ik leuk vind.

1. Glee
2. America's Next Topmodel
3. Ghost Whisperer (seizoen 5)
4. Friends
5. Chuck
1. Glee
Glee is zo geweldig, de liedjes, de personages, alles!
Een “Glee club” is een zangclubje op de Amerikaanse High Schools. In deze serie volgen we zo’n Glee club, “New Directions” van de William Mckinley school. De serie is een musical, comedy, drama serie. In het eerste seizoen blijkt dat er nog maar weinig over is van de eens succesvolle Glee club. Momenteel gaat al het geld naar de (erg succesvolle) Cheerleaders en het American Football team. Maar de optimistische leraar Spaans, Will Schuester, vroeger een van de sterren van de Glee club, is er van overtuigd dat hij weer wat kan maken van de club en start met audities. Er komen maar 5 mensen opdraven, niet genoeg volgens de reglementen. Will moet zijn best gaan doen met deze 5 om de rest te overtuigen dat Glee club wel cool kan zijn!
(Bron: www.alletvseries.com)

2. America's Next Topmodel
Ik vind de Amerikaans versie van "next topmodel" veel leuker dan de Nederlandse. Ook omdat Tyra Banks het hier presenteerd en dat veel beter doet dan Daphne Deckers.
Elke aflevering staat in het teken van een opdracht en een fotoshoot. Aan het einde van de aflevering worden ze door de juryleden beoordeeld en moet er een model naar huis. De huidige jury bestaat naast Tyra Banks uit: modefotograaf Nigel Barker, mode redacteur André Leon Talley en wekelijks een gast-jurylid, dat betrokken was bij een opdracht of fotoshoot. De twee modellen die week na week naar voren werden geroepen door Tyra Banks, na elk juryberaad, behalen de finale en strijden op de laatste catwalk om, naast de titel America's Next Top Model, de volgende hoofdprijs: een contract bij IMG Models, een contract van 100.000 dollar bij cosmeticabedrijf CoverGirl, een cover in Beauty In Vogue magazine en fashion spreads in Vogue Italia en Beauty In Vogue.
(Bron: wikipedia.nl)

3. Ghost Whisperer (seizoen 5)
Ik weet niet precies of dit seizoen nu speelt maar ik vind dit wel een leuk seizoen.
In de serie wordt Melinda Gordon (Jennifer Love Hewitt) steeds op ijzingwekkende, hartverscheurende, grappige en emotionele wijze geconfronteerd met geesten en de personen die zij aan het kwellen zijn. Op de scheidslijn van Leven en Dood bevindt zich een bijna hallucinerend mysterie dat Melinda s leven in gevaar brengt, maar ook voor hoop en wonderen zorgt.
Melinda s echtgenoot Jim (David Conrad) is nu praktiserend arts in het Grandview-ziekenhuis waar het spookt. Nu de spirituele wereld steeds sterker wordt, moeten Melinda en Jim een balans te vinden tussen hun relatie en de moeilijkheden die de roerige spirituele wereld veroorzaakt. Melinda's unieke gave brengt een zware verantwoordelijkheid met zich mee, ze moet ervoor zorgen dat gekwelde zielen levende of dode eindelijk rust krijgen.

(Bron: www.bol.com)

4. Friends
Deze serie mag echt niet in mijn lijstje ontbreken!
De serie draait om een groep van zes vrienden: Rachel, Ross, Monica, Chandler Joey en Phoebe. De zes twintigers wonen en werken in Manhattan, New York. Als het verhaal begint, heeft Rachel net haar verloofde Barry voor het altaar achtergelaten en is ze samen gaan wonen met haar beste vriendin uit haar kindertijd, Monica. Het tweetal woont in een appartement tegenover dat van Chandler en Joey en ze trekken veel op met Monica's broer, Ross - die recent gescheiden is van zijn lesbische echtgenote. Daarnaast is er Phoebe, Monica's kamergenote. Het verhaal speelt zich af in verschillende appartementen. Vooral in die van Monica wordt veel beleefd, maar zo ook in die van Ross en die van Chandler en Joey. Daarnaast spenderen ze ook veel tijd in het koffiehuis om de hoek van hun appartementen 'Central Perk'.
(Bron: wikipedia.nl)

5. Chuck
Ook Chuck is een erg leuke serie vind ik zelf.
Als een doodgewone winkelbediende van een elektronicaketen onbewust een e-mail opent met gecodeerde overheidsgeheimen, download hij zonder dat hij het weet de complete inhoud van een server vol gevoelige data in zijn hersenen. Met ’s lands meest waardevolle geheimen in zijn hoofd, nemen een sexy en zeer getalenteerde vrouwelijke CIA agente en haar mannelijke tegenhanger van de NSA de taak op zich om Chuck te beschermen. Wanneer Chuck zijn pennenhouder inruilt voor een kogelvrij vest en een tweede download ontvangt die hem voorziet van dodelijke vechtkunsten, wordt hij het meest waardevolle -- en nerderige -- pluspunt van de overheid. Als gevolg hoeft hij zich geen zorgen meer te maken om computervirussen, maar moet hij de strijd aangaan met moordenaars en internationale terroristen. Maar voordat hij een echte geheimagent kan worden, moet hij nog wel leren zijn emoties onder controle te houden. Hij heeft er nooit om gevraagd om een menselijk wapen te worden – maar plotseling ligt het lot van de hele wereld in zijn twijfelachtige handen.
(Bron: comedycentral.nl)

Deze series vind ik allemaal echt heel erg leuk, ze zijn allemaal wel heel verschillend van elkaar.

Welke films/ series willen jullie volgende week zien en welke is hiervan jullie favoriet? Laat een reactie achter!

Liefs, Mariette

0 comments:

Post a Comment