Friday: filmnight

Ola people,
Zoals elke vrijdag ook vandaag weer heb ik een magnifique lijstje samen gesteld met super films om lekker met vriendinnnen te kijken. Ingrediënten: een flinke dosis fun, popcorn en frisdrank. Het handige aan de Disneyfilms is dat ze natuurlijk van vroeger waren dus dat ze nog niet zo lang duurden! So if you want to see more movies in one night, go for Disney!
Deze keer heb ik mijn favoriete disneyfilms nog eens opgezocht en daarvan a perfect top 5 van gemaakt. Ben je benieuwd welke dat zijn? Lees verder!

1. Aladdin
2. Junglebook
3. De kleine zeemeermin
4. Peter Pan
5. Assepoester

1. Alladin
Duur: 90 minuten
De dappere en slimme straatjongen Aladdin woont samen met zijn ondeugende aapje Abu in het koninkrijk Agrabah. Wanneer de uitgehuwelijkte prinses Jasmine stiekem het paleis ontvlucht, ontmoet ze Aladdin en raken ze beiden in vuur en vlam. Ondertussen wil de sluwe grootvizier Jafar Aladdin gebruiken om in een magische grot een wonderlamp voor hem te bemachtigen. Aladdin gebruikt de wonderlamp voor zichzelf en roept daarmee een vriendelijke en bijdehante Geest op die zijn wensen kan vervullen. De Geest tovert Aladdin om tot een echte prins, maar zo wil Jasmine niets meer van hem weten. De problemen worden nog groter wanneer Jafar de wonderlamp in handen krijgt en hij zíjn wensen mag doen. Kan Aladdin hem verslaan en Jasmines hart veroveren?

Bron: www.film1.nl

2. Junglebook
Duur: 78 minuten
Het mensenjongetje Mowgli groeit op in de jungle, waar hij door wolven wordt opgevoed. Hij leidt een onbezorgd leventje, totdat de wolven te horen krijgen dat Shere Kahn, de gevaarlijke tijger, terug is in de jungle. Om zijn leven te redden, probeert de wijze panter Bagheera Mowgli terug te brengen naar het mensendorp. Mowgli is echter niet van plan de jungle te verlaten. Hij ontsnapt aan de aandacht van Bagheera en wordt dikke maatjes met de onnozele beer Balou, die net als Mowgli niet snapt dat Shere Kahn levensgevaarlijk is.
Bron: www.film1.nl

3. De kleine zeemeermin
Duur: 87 minuten
Ariel, de jongste dochter van Koning Triton, is niet tevreden met het leven als zeemeermin. Ze verlangt ernaar met de mensen te leven aan de oppervlakte. Ze krijgt uiteindelijk van de zeeheks Ursula de gelegenheid om drie dagen als mens door te brengen, om zo de man van haar dromen aan de haak te slaan.
(Bron: www.moviemeter.nl)
4. Peter Pan
Duur: 76 minuten
London, begin 20e eeuw. Iedere avond vertelt Wendy Darling haar twee broertjes voor het slapen gaan fantastische verhalen over de gevaarlijke kapitein Haak en zijn piratenbende. Maar als op een avond Peter Pan hun slaapkamer komt binnengevlogen wordt deze sprookjeswereld werkelijkheid. Samen met Peter, de jongen die nooit oud kan worden, vliegen ze naar Neverland waar ze zich niet meer hoeven te houden aan alle vervelende regeltjes van de volwassenen. De enige op wie ze moeten passen is kapitein Haak...
Bron: www.film1.nl

5. Assepoester
Duur: 74 minuten
Voortdurend wordt Assepoester door haar stiefmoeder te kort gedaan. Terwijl haar stiefzusjes Anastasia en Drizella luieren en feesten, moet zij in huis de vervelende klusjes opknappen. Geholpen door haar vriendjes, de muisjes Pieter en Tom, en een beetje Bibbidi-Bobbidi-Boo met de toverstaf van de goede Toverfee, ontmoet Assepoester de knappe Prins van haar dromen op het Koninklijke bal. Maar o jee, om middernacht wordt de betovering verbroken en verandert zij van een sprookjesprinses weer in een eenvoudig meisje. In de haast verliest zij haar glazen muiltje... wat leidt tot een sprookjesachtig einde!
Bron: www.film1.nl

Wat vinden jullie van de oude klassiekers en welke is jullie favoriet? Laat een reactie achter!

Liefs, Mariette

0 comments:

Post a Comment