#4 Friday: recept!

Ola people!
Morgen is het Oudejaarsavond zoals jullie weten, een goede vriend van mij raadde aan om een recept van oliebollen voor vandaag te behandelen en eerlijk gezegd vond ik dat een heel goed idee, dus today: het recept voor oliebollen.

Ingrediënten:
1 kilo tarwebloem
1 liter water
20 gram zout
50 gram suiker
80 gram verse gist (te koop bij de warme bakker) of 4 zakjes gedroogde gist van 7 gram, staat gelijk aan de genoemde hoeveelheid verse gist.
10 gram kaneel
enkele druppeltjes citroensap
200 gram rozijnen
100 gram verse appelstukjes


Bereidingswijze:
Los het gist op in het water en meng het kort. Doe de bloem erbij en meng het beslag kort met een mixer op de laagste stand. Werk de vulling erdoor. Met de hand of een paar minuten met de mixer goed mengen. Laat het beslag 45 minuten (en niet korter!) op een warme plaats rijzen. Voorkom uitdroging door een natte theedoek over de emmer te leggen. Denk erom dat het beslag behoorlijk rijst, gebruik dus een ruime emmer Schep het beslag met een lepel of ijsknijper in olie van 180 graden Celsius. Als u een frituurpan gebruikt, zet deze dan op 190 graden! Bak ze ca. 6 minuten Gebruik arachideolie. Ververs de olie regelmatig.

Het zal mij niks verbazen als jullie massaal oliebollen morgen gaan bakken. Ik ga het zelf hopelijk ook doen in Tsjechië!

Houden jullie van oliebollen en maken jullie die altijd zelf? Laat een reactie achter!

Liefs, Mariette

0 comments:

Post a Comment