Friday: filmnight!

Ola people!
Je zou het bijna vergeten: het vaste artikel wat je op de vrijdag hebt. Ik was het dus deze keer echt vergeten, helaas. Paniek, paniek! oals altijd stond er gewoon een artikel al klaar om online te gaan, maar toen besefte ik dat het niet het goede artikel was! Ik moest vandaag een "Friday: filmnight" artikel online hebben staan... Dus nu, vroeg in de ochtend, schrijf ik alsnog dit artikel met een hoog tempo omdat ik alweer snel naar school moet.
Deze keer gaan we niet films thuis kijken maar in de bios! Mijn top 5 favoriete films die NU in de bioscoop draaien:

1. Breaking Dawn
2. Nova Zembla (daar ga ik zondag naar toe!)
3. Happy Feet 2
4. The adventures of TinTin
5. Immortals

1. Breaking Dawn
Na de bruiloft gaan Bella en Edward op huwelijksreis naar Rio De Janeiro, waar Bella tot haar schrik ontdekt zwanger te zijn
De familie van Edward is in shock door de situatie, die de fragiele band tussen de vampieren en weerwolven nog meer spanning bezorgt. Niemand weet wat te verwachten van deze onwaarschijnlijke zwangerschap. Ondertussen blijft ook de dreiging van de Volturi bestaan. (Bron: pathe.nl)
Klik hier voor meer info.

2. Nova Zembla
Nova Zembla vertelt het legendarische, waargebeurde verhaal van de avontuurlijke ontdekkingsmissie van Willem Barentsz (Derek de Lint), dat destijds is opgetekend door het jonge bemanningslid Gerrit de Veer (Robert de Hoog)
In het 16e eeuwse Amsterdam waarin de scheepsbemanning wordt samengesteld is Gerrit de Veer assistent van de bekende dominee Petrus Plancius (Jan Decleir) en bovendien verliefd op diens mooie dochter Catharina (Doutzen Kroes). Als grote initiator van de ontdekkingsreis besluit Plancius heimelijk om de bleue Gerrit mee te sturen op de expeditie van Barentsz en Heemskerck (Victor Reinier) om te bewijzen de liefde van zijn dochter waard te zijn. (Bron: pathe.nl)
Klik hier voor meer info.

3. Happy Feet 2
In Happy Feet 2, het vervolg op de met een Oscar bekroonde animatiefilm Happy Feet, keren we terug naar het adembenemende landschap van Antarctica, in betoverend 3D (Originele Engelse versie)
Mumble, de meester van de tapdance, heeft een probleem: zijn zoontje Erik heeft helemaal niets met dansen. Het wordt voor Mumble allemaal nog vervelender als Erik kennismaakt met Sven, een pinguïn die alles kan, zelfs vliegen. Al snel wordt hij Eriks grote idool.
Maar als hun wereld op z'n kop komt te staan en Mumble het pinguïnvolk en alle andere zeewezens, van krill tot zeeolifant, van het dreigende gevaar redt, ontdekt Erik de dappere kant van zijn vader. (Bron: pathe.nl)
Klik hier voor meer info.

4. The adventures of TinTin
Steven Spielberg en Peter Jackson nemen de avonturen van Kuifje onder handen met het verhaal waarin de kleine bekende held uit de stripboeken het geheim van de eenhoorn probeert te ontrafelen. (Bron: pathe.nl)
Klik hier voor meer info.

5. Immortals
In een vernietigd oud Griekenland leidt de jonge oorlogskrijger en prins Theseus zijn mannen in het gevecht waarin goden en mannen het opnemen tegen titanen en barbaren
De bloeddorstige koning Hyperion (Mickey Rourke) laat met zijn leger een spoor van vernietiging achter in het oude Griekenland. Hyperion is op zoek naar de boog van Epirus. Daarmee wil hij de Goden van Olympus omverwerpen en zichzelf tot heerser van de wereld kronen. Een door Zeus (Luke Evans) uitverkoren sterfelijke, Theseus (Henry Cavill), moet het gevecht tegen Hyperion leiden. Met de hulp van het orakel Phaedra (Freida Pinto) verzamelt de jonge krijger genoeg mannen om zich heen om het op te nemen tegen de verraderlijke koning en zijn leger. (Bron: pathe.nl)
Klik hier voor meer info.

Ik ben zelf vooral heel erg benieuwd naar Nova Zembla en Happy Feet 2.
Volgende week vrijdag doe ik geen Friday: filmnight! meer maar een andere vaste rubriek. Wat willen jullie graag in plaats van films voor het weekend en vrijdag?

Hebben jullie al 1 van deze films gezien en hoe vonden jullie hem? Laat een reactie achter!

Liefs, Mariette

0 comments:

Post a Comment