Column: A dutch girl in la France

Ola people!

Het is weer donderdag (wat gaat de tijd toch snel, vinden jullie ook niet?) dus dat betekend: column time voor Janiek! Ik ben heel erg benieuwd wat jullie van haar tweede artikel. Zelf vond ik haar eerste artikel echt heel erg leuk omdat je zo meer kwam te weten over de school mode in Frankrijk, wij hebben hier in Nederland natuurlijk helemaal geen kledingvoorschrift op school en daarom vond ik het extra speciaal. In ieder geval: enjoy reading!
-------------------------------------------------
Winkelen in Frankrijk
Zelf als ik op vakantie ga, hebben mijn moeder en ik altijd 1 dag; winkeldag, we doen dan niks anders dan de straten afstruinen op zoek naar nieuwe merken of naar leuke boetiekjes. Nou ben ik hier in Frankrijk niet op vakantie maar weet wel heel goed waar de goede winkels zitten (Het is nu niet maar 1 dag; winkeldag namelijk) Hieronder een lijst met winkels die wij niet in Nederland hebben!

Jennyfer
Leuke en jonge winkel. De kleding die je hier kan vinden is verschillend. Iedereen kan hier slagen, ook voor je pyjama broek. Deze winkel is goed betaalbaar en kan je overal in Frankrijk vinden! Ze hebben ook winkels in: België, Spanje, Italië en Duitsland. Zelf heb ik hier 2 vesten gekocht. Hier onder een kleine indruk van de collectie:

Broek: 12.99 (Sale)
T-shirt Love U: 15.99
Schoenen: 19.99
Parka: 25.99
Vest: 12.99 (Sale)
Jurk: 7.99 (Sale)
Tas: 19.99
T-shirt Snor: 9.99
Mim
Vergelijkbaar met Jennyfer. Alleen deze kwaliteit is net ietjes beter, betere prijs-kwaliteit verhouding dus. Je kan hier ook terecht voor leuke kleine hebbedingetjes zoals een lampen slingertje of een leuke spaarpot. Zelf heb ik hier 1 shawl gekocht en een vriendin een tas (zie foto). Hier onder nog een kleine indruk van de collectie:

Trui streep: 18.99
Jurk: 19.90
Shoenen: 14.99
Ketting: 5.00
Top bloemen: 5.00 (Sale)
Jas: 45.00 (Sale)
Broek: 12.00 (Sale)
Shawl (2 meter!!) 12.99
Tas: 19.99
Klein tasje (marktje)
Naf Naf
Een winkel die maar in verschillende landen te vinden is, maar vooral in Frankrijk. Deze winkel is vrij prijzig maar je kan hier wel in een goede broek of jas investeren. Ook jurken zijn hier niet verkeerd! Ik heb er nog niks gekocht.  Hier onder een kleine indruk van de collectie:
Schoenen: 89.90
Top veren: 29.90
Broek: 49.90
Jasje: 65.00
Hoed: 29.90
Tas: 35.00
Jurk: 59.90
Overige winkels
Deze winkels zitten ook in Nederland dus daarom niet zo veel aandacht. Pimkie heeft maar 4 winkels in Nederland, en ik vind dat persoonlijk veel te weinig! Pimkie is een leuke winkel met zeer fijne spijkerbroeken. Etam loop je in Nederland niet zo snel binnen, maar hier in Frankrijk is het vergelijkbaar geworden met de H&M. Jong en fris. Misschien is het verschil het woordje Miss?
Verder vind je hier in Frankrijk natuurlijk ook gewoon de H&M en de Zara.
--------------------------------
Wat een gave spullen hebben ze daar in die winkels.... Oui, je t'aime!

Wat vinden jullie van Janiek haar artikel en wat willen jullie nog graag van haar vanuit Frankrijk lezen? Laat een reactie achter!

Liefs, Mariette

0 comments:

Post a Comment